Što me pokrenulo u ovaj projekt?
U našoj Pekari KOLIJEVKA KRUHA prioritet je kreiranje zdravog i prirodnog KRUHA. Željela bih Vas potaknuti da o KRUHU razmišljate na nov, inovativan način: to je štorija o potenciranju osjetila, o mirisima, promatranju, dodirivanju i kušanju svježe ispečenog KRUHA.
Prvi koraci
KRUH koji svakodnevno kupujemo sadrži namirnice tretirane brojim aditivima, konzervansima i bojilima. A težina koja u želucu ostaje još satima navela me na istraživanje. Ubrzo sam shvatila da je fermentacija tijesta istinska preobrazba, te da aktivne tvari prirodnog kvasa posjeduju iznimnu sposobnost pretvaranja brašna i vode u nešto mnogo hranjivije i probavljivije.
Moje prvo iskustvo pečenja KRUHA s prirodnim kvasom pokazalo se mnogo zahtjevnije od onoga s običnim kvascem. Ali moja upornost i volja za usavršavanjem navele su me da mjesecima pečem KRUH analizirajući dobre i loše strane ovoga procesa.
Shvatila sam da je u recepturi presudno sve; od vremenskih uvjeta, vlage, vrste brašna, optimalnog stanja kvasa...Izrada KRUHA naizgled je jednostavan, a opet zahtjevan proces sastavljen od mnoštva kompleksnih elemenata. Umijeće pečenja KRUHA iziskuje vještinu, predanost, praksu i vrijeme.
Stoga, nadam se da ćete na mojoj stranici otkriti zašto je taj čudesan proces fermentacije toliko važan za najhranjiviji i najukusniji KRUH na svijetu.